האוכל של הקרוון

אנחנו לא רוצים לאכול את האוכל של הקרוון היו מתלוננים הילדים כשהייתי מזמינה אותם לבוא לאכול את מה שבישלו במטבח המשותף. גם כשהייתי מביאה צלחות מלאות אורז מלא, סלט גדול ותבשיל ירקות הן היו נשארות במקרר לגור שיסיים אותם במסגרת חיסולי החבל"ים שלו. וכך פעם אחר פעם היה מתנפץ החלום של חלוקה בנטל מטלות האמהות והייתי נשארת בבית לבשל לילדים "אוכל של ילדים".כל תושבי אדמאמא היו מתכנסים כששמעו את הקריאה לבוא לאכול, אני בטוחה שעד היום מסתובבים אנשים בארץ שמתעורר בהם רפלקס הרעב למראה תרמיל של פגז.הקריאות לארוחה השתנו בהתאם לתושבים באותה התקופה וכללו מגוון קריאות וצלצולים:אוכל, האוכל מוכן, food circle, וצלצול עמוק ומהדהד של הגונג הגדול בגרסה הכל כך ישראלית שלו – תרמיל הפגז שמישהו תלה בזולה שליד הקרוון. את האוכל היו מבשלים במטבח המשותף. בשנים הראשונות היו בלוני גז וכירת בישול אך אחרי שחזרנו מהודו וגילינו את נפלאות הרוקט סטוב, בנינו מערך שלם של כירות בכניסה למטבח ומאז כל הבישול נעשה על שאריות הגזם של מטע הזיתים של כרמון.את הארוחות היינו אוכלים בעיקר סביב השולחן הגדול העגול בזולה שליד הקרוון. כשהיה ממש חם או גשום בתוך הקרוון. ארוחות השישי וכשהיה קהל גדול היו מתקיימות באוהל הגדול. במהלך השנים זכינו למבשלות ומבשלים מעולים במטבח של אדמאמא שהפליאו ליצור בחומרי הגלם הפשוטים ועל כירת בישול המוזנת באש, מעדנים של ממש.גלית, רוסנה, ליאור, אמלי, אורי, אופירה, שירה ודור לקחו על עצמם את תפקיד הטבחים באופן קבוע (ברשימה הזו יש לפחות 3 שפים עם תעודות – מי מזהה ?) ולפעמים היו גם תורנויות של טבחים מתחלפים.התפריט הרגיל באדמאמא היתה שילוב של אוכל בתיבול הודי עדין עם בישול ברוח הריינבו – כלומר אורז מלא, סלט ירקות חתוך גס ועוד ווריאציה על קטנית כלשהי.לעיתים היו גם חוויות קולינריות קצת אחרות כמו התקופה ללא מלח ותבלינים שהיתה בזמן של טלי וגל שטענו שזה יותר בריא וגם ככה אפשר לחוש את הטעמים המקוריים של המזון. או הפעם ההיא ש אופיר התרצה והצטרף לארוחה וגילה שהחמין הטבעוני, לא נשאר ממש טבעוני אחרי שנשאר בלילה במטבח שורץ הג'וקים…..Ofir Rotemומידי פעם היה מתגשם תבשיל אלוהי שנשאר לכולנו בזכרון – למשל מרק השעועית שהכינה Ofira Rafaelov בצהריים שלפני כנס הקהילות. בכלל כל היצירות של אופירה.או צ'אטני הלימונים הכבושים שהכינה שירה יחד עם האידלי שהיא ובוריס היו מכינים פעם בכמה חודשים כשהסכימו לצאת מהדום שלהם ולהרעיף עלינו פינוקים.והקובה של דור ואלינור שהיו צוללים למטבח ויוצאים עם קובה סלק וורדרד שצף במרק מהביל וסביבו מבחר ירוקים שלוקטו בגינה.Elinor Cohenhttps://www.youtube.com/watch?v=aSe5H4s3Uog…מהמטבח של אדמאמא יצא אפילו ספר בישול טבעוני שכתב Dor Abada שגם תרם 20 ספרים לקמפיין גיוס הכספים = שווה.

פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.